_0005_91410644
_0009_167247313
_0000_92263936
_0006_179530278
_0004_153166501
_0002_481364757
_0008_167352534
_0007_167408454
_0001_153815652
_0003_157703120
_0000_165227373
_0001_164009839
_0003_178572286
_0002_162321974

Aftenmenu

Vi byder dem hjertelig velkommen på Restaurant Limone – Det italienske køkken.

 

 

Det italienske køkken er et vidt begreb. Begrebet indeholder en mængde regionale køkkener, fra det tyrolske alpekøkken i nord til de arabiske indflydelser i det sicilianske syd som ligger nærmere Afrika end Rom. Måltiderne er en central del af italienernes dolce vita, det gode liv. Maden tilberedes efter traditionelle opskrifter der ofte er overleveret fra generation til generation. Her går det ikke ud på konstant at forny opskrifterne, men på stabilitet. Italienerne holder meget af deres lokale retter, som er tæt knyttet til deres hjemegn. Retter fra syd serveres i nord og omvendt, men generelt holder man stadig hårdt på den regionale kultur. Man er ikke italiener, man er Romer, Sicilianer eller Toscaner.

I Italien holder man af at spise lidt af meget. Måltiderne er bygget ganske anderledes op end herhjemme. De følger som regel alle det samme mønster: antipasti – primo piatto – secondo piatto – contorno – dolce Først flere forskellige små antipasti til at kilde smagsløgene med. Derefter fortsættes med en primo piatto, ofte en suppe, og så naturligvis en pastaret, tilberedt med god pasta og ganske lidt sovs. Efter pastaen kommer secondo piatto, en ret med fisk eller kød, contorno er tilbehøret, det kan være grøntsager, salat eller kartofler. Som afslutning dolce, sorbet eller is, frisk frugt eller måske et lille stykke kage og et glas dessertvin. På Restaurant Limone, har vi valgt at bygge vores menuer op på italiensk manér som beskrevet overfor. Fem retter kan lyde af meget for en dansker, men giv dig god tid, nyd maden og vær italiener et par timer.