_0005_91410644
_0009_167247313
_0000_92263936
_0006_179530278
_0004_153166501
_0002_481364757
_0008_167352534
_0007_167408454
_0001_153815652
_0003_157703120
_0000_165227373
_0001_164009839
_0003_178572286
_0002_162321974

Piemonte

Piemonte er en grøn og frodig region med skønne bløde bakker, store og små skov- områder, alperne mod nord som når imponerende højder og næsten overalt endeløse rækker af vinmarker beplantet med nogle af de ypperligste druer man kan forestille sig. Regionen producerer over 30.000.000 liter vin om året.

Regionens hovedstad er Italiens tidligere hovedstad Torino. Byen har både charme og elegance med et flot og imponerende centrum med store pladser, mange hyggelige gader med

herlige caféer, restauranter og indkøbsmuligheder.
Piemonte er også rig på gastronomiske oplevelser. Maden er robust og regionen er kendt for at være trøffelens hovedland. Desuden kommer de kendte brød-stænger, Grissini, fra regionens hovedstad Torino. De bedste af regionens vine kommer fra Langhedalen, sydvest for Torino, hvor nogle af italiens ypperste rødvine, de kraftige og smagfulde Barolo og Barberesco vine, dyrkes. En anden specialitet er den mousserende spumante, italienernes foretrukne drink til festlige lejligheder.

Man dyrker også ris, hvede, majs, grøntsager og frugt i området, og om efteråret samler man nødder ind til et andet kendt produkt fra Piemonte – Nutella´en.

Af gode grunde er fisk og skaldyr ikke det man spiser mest af i det traditionelle piemontesiske køkken, men med hensyn til kød så har Piemonte masser at byde på. Kødet er mørt, saftigt og delikat og bør ikke overdøves af andre ingredienser.